- تاریخ انتشار ۲۳ آبان ۱۴۰۱
- تعداد بازدید 882 بازدید
- دسته بندی
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری
wikiplast.ir
روش خواندن سیرکومتر | نحوه کار با سیرکومتر
سیرکومتر (Circometer) یک نوار اندازه گیری فلزی مستحکم و البته منعطف است که برای اندازه گیری قطر خارجی و داخلی اجزاء گرد و متقارن مانند لوله ها، کابل ها، بطری ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار اندازه گیری مدرج، معمولاً از جنس استیل ضدزنگ ساخته می شوند تا مقاومت مناسبی در برابر سایش و خوردگی داشته باشد و همچنین در طرح ها، اندازه ها و دقت های متنوعی عرضه می گردد. از ویژگی های این ابزار می توان به سرعت و دقت بالای آن در اندازه گیری قطر اشاره نمود.
این نوارهای قطرسنج از اهمیت و کاربرد بسیار گسترده ای در صنعت تولید انواع لوله و اتصالات پلاستیکی، فلزی و ... برخوردار هستند و می توان از آنها به عنوان ابزار کنترل کیفی اجتناب ناپذیر در تمامی شرکت های تولیدکننده لوله و اتصالات نام برد که با اهداف کنترل ویژگی های هندسی و ابعادی محصولات تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند. بویژه در اندازه گیری قطر لوله های بزرگ که نتایج حاصل از کولیس ممکن است با خطای زیادی همراه باشند، سیرکومتر وسیله ای مطمئن است که به دلیل خاصیت انعطاف پذیری مناسب، به خوبی حول لوله چرخیده و قطر آن را با دقت بسیار بالایی اندازه می گیرد.
لذا پس از تمیز کاری محیط نمونه و محلی که باید اندازه گیری شود سیرکومتر را بر روی سطح محیطی نمونه قرار داده و با نیروی مناسب اقدام به کشیدن دنباله سیرکومتر نمایید. یعنی سیرکومتر که به دور لوله پیچیده است باید در تمامی نقاط کاملا با آن مماس باشد و فاصله ای نداشته باشد. تکنولوژی به کار رفته در سیرکومتر محیط اندازه گیری شده را تبدیل به قطر خارجی کرده و عددی که از سیرکومتر می خوانید قطر خارجی میانیگن لوله است.حال نوبت قرائت اندازه بر روی سیرکومتر می باشد.
عددی که صفر ورنیه در مقابل آن قرار دارد و یا از آن گذشته استرا مطابق شکل برحسب میلیمتر و سپس از روی ورنیه، درجات ورنیه را بر حسب دهم میلیمتر پیدا میکنیم که درست در برابر یکی از درجات خط کش قرار گرفته باشند. توجه داشته باشید به هنگام قرائت عدد، یک خط از ورنیه با یک خط از خط کش ثابت در یک راستا قرار دارند.
آریانام
-
۱۰ توصیه «جاودانه» برای تقویت مسیر حرفهای
ادامه مطلب -
توصیهها و تجربههای مدیران از سال ۲۰۲۴
ادامه مطلب -
صرفا چون دلتان میخواهد ، نباید مدیر شوید
ادامه مطلب -
اهمیت «مدیریت پرتفو» در سازمانهای پروژهمحور
ادامه مطلب -
تکنیکها و مراحل پیادهسازی پروژه تغییر
ادامه مطلب -
کامپاند چگونه تولید میشود؟
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب